En hjælpende hånd

(En hjælpende hånd kan være en underside og kan indeholde forskellige ”hjælperedskaber)

Dette udarbejdede vi i fællesskab på vintercampen:

Når vi er ude at spise, er det ofte en udfordring, at finde noget vi kan tåle og få spurgt til, om der er gluten i den mad, vi ønsker at bestille. Derfor kreerede vi dette lille ”manuskript” som kan være en inspiration til hvordan man takler situationen.

Vi har sørget for at gøre det så simpelt som muligt, så det bliver nemmest for både dig, tjener og kok at forholde sig til.

Jeg har cøliaki. Tjeneren kigger meget mærkeligt på en. Og her uddyber vi med: Jeg kan ikke tåle hvede, havre, rug og byg. Er der noget i denne ret, denne sovs, osv. Som jeg ikke må spise?

Tilbyd selv at læse på en deklaration. Gør det til en dialog hvor tjeneren bare skal hjælpe dig. SMIL! Tag en dyb indånding og forestil dig du tager din stærke og modige side i hånden og spring ud idet. Jo flere gange du gør det jo nemmere bliver det. Få support af mor og far, veninder og kammerater. Få dem til at presse dig lidt i den positive retning. DU KAN GODT! BARE FORDI VI HAR CØLIAKI SKAL VI IKKE NØJES! VI HAR RET TIL AT SPØRGE HVAD DER ER I RETTEN OG FÅ ET ORDENTLIGT SVAR!

Ofte er tjenerne rigtig hjælpsomme, men desværre også nogle gange lidt forvirrede over hvad gluten er for en størrelse. Heldigvis oplever vi flere og flere steder, hvor de ved hvad cøliaki er, i hvert fald når vi oversætter, og kalder det glutenallergi/intolerance.

Men alligevel er det rart at have en ”standard sætning” eller et ”manuskript” at læne sig opad, sådan at man ikke får rodet det hele sammen.

Hold dig ikke tilbage for at spise ude bare fordi du har cøliaki. Se det som en mulighed for at fortælle en tjener og en kok hvad cøliaki er og tage et skridt nærmere af forståelsen for cøliaki hos befolkningen, Danmark og det dermed ligeså stille vil blive almindelig kendt og dermed problemfrit at spise ude. Eller helt simpelt se det som en mulighed for at leve dit liv fuldt ud! J

Lykke til.

10-05-2019 00:00

Tidspunkt og detaljer følger senere.

11-05-2019 00:00

Mød en læge, diætist og psykolog til temadag omkring København. Sted og tidspunkt følger.

12-05-2019 10:30

Det er for hele familien, børnenes kammerater og for dig der er alene ….
Der er ingen begrænsning for, hvem du kan tage med!

24-05-2019 00:00

Tilmeldingen åbner den 2. februar 2019! Husk - det er først til mølle!

For børn på 10-14 år på Bøsøre Camping 24/5-26/5 2019

25-05-2019 00:00

Tidspunkt og detaljer følger.